Tuki-ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia

Yleisimpiä syitä, joiden vuoksi asiakas hakeutuu fysioterapiaan ovat tukirangan ongelmat, esim. niska- tai selkäkivut, eri nivelten kivut sekä paikalliset ylirasituksesta tai virheasennosta johtuvat toiminnalliset ongelmat. Myös leikkaushoidon jälkeen fysioterapialla on suuri vaikutus toimintakyvyn parantumiseen.

Fysioterapia on erittäin tärkeässä roolissa sekä näiden oireiden hoidossa että ennaltaehkäisyssä. Fysioterapialla pyritään kivun lievittymiseen, nivelen liikkuvuuden lisääntymiseen sekä lihasjännityksen vähentymiseen, lihaskunnon lisääntymiseen ja siten toimintakyvyn palautumiseen. Hoidoilla luodaan myös edellytykset asiakkaan omalle harjoittelulle, jolla voidaan ehkäistä ongelmien uusiutumista.

Fysioterapia sisältää; fysikaalisia hoitoja, kuten sähkökipuhoidot, lämpö/kylmähoidot (ultraääni, parafiini) sekä kinesioteippausta. Oireiden helpottamiseksi käytetään aktiivista harjoittelua sekä erilaisia manuaalisia käsittelyjä, kuten pehmytkudoskäsittelyjä sekä nivelten ja hermokudoksen mobilisaatiotekniikoita.